6 Ağustos 2009 Perşembe

alternatif staj defteri

(bunun altında fatih tekke nin vidyosu var önce ona bakın o daha iyi sonra bunu okuyun, bu uzun olmuş az gerçi okusan 1 dakka bile diil de ona bakın banko, fön çünkü)
staj: okulda öğrendiğimiz teorik bilgilerin gerçek hayatta uygulanarak pekiştirilmesi.
gerçekte, boş oturularak garip insanların görülmesi sabah erken kalkılması iş yerinde öğlene kadar sarhoş durulması sümük gibi etrafta dolaşılıp dikkat çekilmesi 10 kez tuvalete gidilmesi 5 kahve 4 çay içilmesi akciğer ve ağız kanserine aldım verdim ben seni yendim gazeteye ilan vermeye geldim diyerek adam almanın son adımıymışcasına adımların atılması gibi uzar yani.

staj defterim var benim çok güzel bir de. içinde sorular. yok diyo yatırım diyo işte ne biliim insan kaynakları motivasyon iş akış bişeler. doldurdum o ayrı. soru sorduğumda tek cümlelik cevabı olan cevabını bilmeme rağmen patrona sorduğum (neden soruyorm çünkü sormazsam ilgisiz ve tembel bir insan olarak nitelenirim) soruya patronun sonra hatırlat diyerek başından savdığı sonra staj defterimi okuyacağını iddaa ettiği bir defter. konudan saptım ama imzala ben de gidiim bitsin bu çile.

ben de burda gerçek staj defterimi doldurmaya karar verdim.
stajın ilk haftası:
burası senin masan dediler, bilgisayarın gelicek dediler bekliyorum. masam boş. okuyacak hiçbir şey yok. neyse bir kaç bişe verdiler okudum. inceledim. anladım bir daha okudum. çay kahve ritüeli tabi ki.

2. haftası:
bilgisayar geldi. ctrl+c, ctrl+v başladı ordan al oraya yapıştır. boş otur. karıştır dosyaları. ntvspor.net, ntvmsnbc.com, hotmail.com, burası, sporx, tunanın blogu..

3. hafta:
dosyaları karıştırırken event klasörü altında barmaid pictures adlı bir klasör buldum hürriyet fotogaleriden kadın resimleri bulmuşlar onlar var. bu ne lan? tamam iyi saklamışsın da yani işte de bakmayıver. bu nasıl iş anlayışı anlamadım.olmuyo.

4. hafta:
facebook hesabı açtım.

5. hafta:
yeni stajyerler geldi. napıosun yoğun musun dediler. hayır dedim. siz napıosunuz falan dedim ileriki günlerde bilgisayar bekliyoruz dediler kolay gelsin dedim ne diim.

6. hafta:
iş yapabilem için gerekli programı yüklediler. ama aslında gerek yokmuş, çünkü herkeste hazırladıkları raporların formatlarına uygun yalnızca refresh yapmanın yeterli olduğu şekilde kullandıklarını öğrendim yıkıldım ben de onlarınkine benzer yapiim dedim uğraştım.

7. hafta:
diğer stajyerlere sordum napıyosunuz diye çok yoğunuz dediler napıosunuz peki dedim faturaların fotokopyasını çekiyolarmış bi de bilgisayarda bişeler yapıolarmış. ama benimle konuşurken bilgisayarda yazı yazması(suratıma bakıyo bu arada) bana hiç inandırıcı gelmedi bişe yaptığına dair kolay gelsin dedim ne diim.

8 oldu 9 oldu hadi 10 gün gitmedim bu arada iyi oldu. hala gidiyorum ya ama benim mallığım o ayrı hadi görüşürüz.

1 yorum:

cnbyrm dedi ki...

Keremcim kahvemi almis ofiste ne yapacagimi bilmeden,aksamki evet bugunku calismalariniz nasildi baslikli toplantiya saatler varken; yazin bana ilac gibi geldi:)

Londradayim haa ona gore:)