15 Ocak 2010 Cuma

Kırk yıllık mangala barbekü diyen adam için bir çift sözüm var. onun olayı mangaldır barbekü değildir. ırgat gibi yaklaşacaksın ateşe anadolu esintisiyle avrupayi değil. en acımasız, en dogal halin içinden geçmeli. hayır abartmıyorum. mangalda köfte, kanat, pirzola yapılırken; barbeküde sosis, antrikot, kontrfile ve bonfile yapılır (hafif çiğ)! barbekü zengini sever, fakiri ezer. mangalın zamanı yoktur ancak barbekü baharı bekler. bi de şöle bişey vardır ; barbekü yapılır, mangal yakılır! hadi bakim.

Not: en iyi köfte de hayvanın döşünden yapılır

6 yorum:

himynameisberkant. dedi ki...

barbekü ve mangal olarak isimlendirmemiz toplumdaki yerimizi belirler. barbeküde sosis yapılırken, mangalda sucuğun hası yapılır. özellikle o sucuk bide hazır değil kasap sucuğuysa kimse tutamaz o babayiğidi. helal olsun ege 10 nümeara olmuş açıklamalar.
saygılar, sevgiler.

ege dedi ki...

güle güle git berkantcım.

kerem dedi ki...

doğruluk budur. kesin ve nettir.

gencay dedi ki...

mangal deyince konuşmamam lafa salça olmamam olmaz.
Barbekü dediğin olayın bide elektriklileri çıktıkı o en vahimidir. Daha sağlıklı olduğu idda ediliyor. Ben de kömürün daha sağlıklı olduğunu idda ediyorum. Çünkü mangalın etrafındaki muabbet barbeküde olmaz. O muabbeti yapmayan adam sağlıksız adamdır. Tırnaklardaki tavuk sosu performans ölçütüdür benim için, bide kazaktaki is kokusu.

kerem dedi ki...

elektrikli çok kötü kesnlikle +rep thnx

errror dedi ki...

Ayşe ana sitesi var ya.Heh tamam.Ekomar'ı tam arkana al abi.Sola dön, yürü sonra tekrar sola... Orda bir park göreceksin.O parka yürü orda bir genç var.Gazeteler,dergiler birşeyler toplamış evden MANGAL'I yakmaya çalışıyor.Yanında da belki de kahverengi vardır cılızdan içiyordur.Mangala olan saygısını hiçbir zaman kaybetmez ama aklı hep başka yerdedir o ateş yanarken.O çocuğa selam söyle benden.Hadi görüşürüz(Eğer bi iki köftede pişmişse ekmeğe tıkar, verir sanada mutlaka)