12 Mart 2010 Cuma

Ağrılarımız ve kaynağı

Efendim, benim çevremde herkesin beli, sırtı, omuriliği, boynu, kolları ve bacaklarında sürekli bir ağrı mevcut. Bu ağrı hayatımızda inanılmaz bir yer kaplamakta olup, sürekli bizim yatarak saatlerimizi geçirmemize ve iş gücü kaybına neden olmaktadır. Peki bu ağrılarımızın kaynağı nedir?

Bunu kendimize sorarsak şu basit ve yüzeysel sonuçlara yöneliriz: spor yapmamak, düzensiz beslenmek, düzensiz yaşam şartları, kötü alışkanlıklar vb. şeklinde kendimizi kendimizden tiksindirecek birçok sebep. Fakat kim bilebilirdi ki bu sorunlarımızın kaynağının gözleme dayalı olarak karşımıza çıkabileceği. Gözlem demişken şunu da söylemeden geçemeyeceğim; çocukken bize öğretilen bakmak ve görmek arasındaki fark aslında yoktur. Yanlış yere bakarsanız göremezsiniz. Problem bundan ibarettir.

Neyse efendiler, işte ağrı kaynaklı problemlerimizin kaynağı aşağıdaki şekilde betimlenmiştir:
İşte bizi böyle yürütmeye çalışan annelerimiz yüzünden bizim her tarafımız bugüne kadar tutulmuş. Bir sonraki yürüyüşünüzde eliniz havada yürüyün, nefes nefese kalırsınız iddia ediyorum. El kadar çocuğa bu zulüm yapılır mı? Yapılmaz. Yapılmamalı. Sonra çocuk bir bakmışsınız fıtık olmuş. Dersiniz ki çocukken fıtık olunur mu? Annelerin gözünde her yaşta çocuksunuz. Bunu unutmadan hayatımızı sürdürmeliyiz. Kolay gelsin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

oha neler ogrenicez daha ..tesekkurler kerem..
agiza sarmalanan atkinin da gunumuzde ne tur sonuclara gebe oldugunu arastiriyim iyisi mi

kerem dedi ki...

araştırmak çok önemli.. nefes darlığı olabilir mi? araştırma sonuçlarını paylaşman en önemlisi