21 Mart 2010 Pazar

paderborn türk gücü

Tabi şimdi sen iyisin annem ! kilosunu 2 örodan aldıgın domatesi aslında biz yetiştirioruz. Ama bizde de iyisi bu mevsimde 4 lira falan oluyo zaten, iyisin hadi. Senn torunun yaşadı, mavi gözlü sarısın oglan; bizim kara kaşlı kızlar hasta sizi yatakta bekliolar. İlaç da sizde. Hepinizin bahçeli evi var bak dun hava 15 santiydi panjuru kapatıp evde yiyiştiniz, gördüm bisikletle gezerken. Halbuki mangalınızı çoktan ateşlemeniz lazımdı, 8 aydır kar görüosunuz, 2 günde bahar gelio kapınıza geri itiyosunuz. Kocaman bankanın sahibisiniz, siyonuz çıkıp; bu krizden cacık olmaz diyo, zenginlik başınıza vurmuş; ama ege beyin ufak kagıdını kaybediosun doçe bank. Sonra bitane şenay düdek bulmussunuz göt ayağa yapıo, vardı da yoktu, aldık da kayboldu. Uğraşırız aq biz kara oğlana giydir. Torunun şimdi kmbilir hangi pembe götlü kızın üstünde sosis yiyo, ey gidi. Giyinmeyi bilmiosunuz, abuk sabuk işlerin adamısınız, hani biz sizden görüyoduk avrupalı gibi giyinmek falan. Adidas dedenizin değil mi, ne bu fiyatlar? söleyin bizim dövmeci Hakan’ a o bi ara süpersıtar getirtiyodu bi yerden 30 liraya, iyiydi de. siz varya sarhoş olmussunuz kurallardan, bagımlısı olmussunuz düzenin. Arada işimize gelio tabi annem ama mal gibi bakıosunuz, biliorum gerçekten anlamıyosunuz. Kız torunlarınız güzel, etlisi etli butlusu butlu. Bizim kara oglanlara hastalar. Hergün 5 tanesi divane abin coya. ama çok köylü işisiniz.
Bakkalın efendisini getiricem ben buraya. erim abiye çağrı yolluyorum burdan, “Abi gel çok fena buralar al bakkalı gel, çalıskan adamsın, karılar kızlar, o şiveye o terlik o çoraba gelmicek yok.” Bi de eskişhrde ben bi yogurt alıodum, herkes sütaş alırken ben gidip ondan alıodum biraz cıvık hafif, bizim çayırova gibi ev yogurduna çalıo hoşuma gidiodu. Millet taşşk geçiodu benle o alınır mı die. Burda kendisi, kendisi burda. Çok iyi. Teşekkürler “Ömür yoğurt”.

4 yorum:

kerem dedi ki...

teşekkürler sayın dikmen. bu yazıları daha sık görmek istiyoruz buralarda. teşekkürler.
çok güldüm:
Uğraşırız aq biz kara oğlana giydir. Torunun şimdi kmbilir hangi pembe götlü kızın üstünde sosis yiyo, ey gidi.
çok neşeli.
hahahhohohoh
khukhuhkukhu

himynameisberkant. dedi ki...

sayın dikmen tam anlamıyla bir kültür çatışmasının içine düşmüş. kara kafalıların sarı kafaların dünyasındaki yerini ve durumunu bize neşeli bir dille anlatmış. en güzel kısım bence sonudur. "ömür yoğurt" gerçekten iyiydi. teşekkürler sayın dikmen..

gencay dedi ki...

tek kelime ile mökemmel bir hikaye olmuş

Adsız dedi ki...

ömür yoğurt kara gün dostudur.çok özledim onu da haberi olsun. hatta bu gittiğimde alıyım da yiyim. tüm ömür severler gitsin. emir..