29 Mayıs 2010 Cumartesi

Genel Bakış

alışverişten geliyorum bisikletle. karnım acıkmış tavan yapmış. 2 but (1€), 1 skndirik el kadar ekmek (€), tukaş salça (1,54 €), 2 bira (0,76 €) vs. daha çok var. sırt çantasına koydum hepsini itekleyerek teptim. turgor basıncı var çantada patlasa patlar, naparım bilemiorum. 3 vitesli teoman bisikleti aldım amcamdan. 1. vites çalısmıo, yokuş çıkcam. 80 yasında teyze gördüm biskleti motorlu, ister pedal çevir ister çevirme. efil efil çıkıo. koyuldum yola,yolda zincir attı. tanımadıgım bisiklet tipi. 18 vites bisan değil ki; küçük çarkı az öne itip altıncı vitesin arasına sıkışan zinciri kafana göre başka kasnağa (2.-3.-4.) taktırtıp hemen bisikletin basına oturur oturmaz vites değiştirip kaktırtamıosun tekrar. çok pis küfür ettim bagırarak türk yaratıcılıgıyla. bi şekil yaptım, ellerim, bacaklarım, pantolunum kapkara oldu. daha önce böle bşeyle karsılaşmayan albinolar dönüp baktı agzını büzerek kim bu amokaçi die. siktir git lann dedim. aslında bu çok ufak bi olaydı. bunun gibi bin tane olayla karşılaşıodum türkiyede bi gün içinde. bukadar sinirlenmiodum, küfürümü eder içimden yoluma bakardım. yrrk gibi bakınca teyzeler çileden çıktım. benm annem senden 10 kat temiz morinyo. senn temizlik anlayışın çingene senem ablanın temizliğine yetişmesi için, kendi paranla her eve taaret musluğu taktırman lazım. okula da aynı o pantolonla gittim. neyse.

4 yorum:

himynameisberkant. dedi ki...

ege gurbetçi isyanı yapmışsın. yazında gözüme bir kaç şey çarptı.

1.bira buttan ucuza gelmiş.
2.poşetler paralı sanırım her avrupa ülkesinde olduğu gibi ki bence mantıklı birşey çevre için. o yüzden çantanı genişletmen veya bir tane de alışveriş çantamsı birşey alman gerekir gibi geldi.
3.hemen turgor basıncı diyerek makina mühendisliği sıfatını kullanmışsın. mesela ben kullansam olmaz. ama sana yakışmış. hoş turgor basıncının makinalarla alakası yok diye biliyorum lise bilgisinden ama olsun gene de mühendis adam olarak bu tip kelimeleri kullanman yerinde oluyor yazılarında.
4.küfür ediyonda eminim oradaki her alman ettiğin küfürlerin anlamlarını biliyordur.
5.amokaçi komik olmuş :)
6.oradaki bir türk temsilcimiz olarak bunları takmayıp bence yola devam..
7.son olarak; niye eve gidip pantolonunu değiştirmedin amokaçi denilmekten hoşlanıyorsun dimi? doğruyu söyle :)

ege dedi ki...

napim berkancım sölediklerinde haklısın sinirim bozuldu bugun görüomusun sen israyili, o yuzden böle bi cevap yazdım bu güzel yoruma. özür dilerim.

ceyda dedi ki...

teyzelere küfretmeye devam ege yanındayım ben de

ege dedi ki...

açık bi şekilde söleyebilirim ki alman insanlar hitlerden dolayı pişmanlar ve o imajı silmeye çalısıolar. hepsi iyiler aslında.