20 Temmuz 2010 Salı

Anayasanın 3. maddesi

Sayın Dikmen`in yorumunda belirttiği üzere:
"kişi sayısı gözününe alınınca bir kişi birden fazla bakanlıkta görev yapıcak gibi gözüküyo. bu boş durmamak anlamına da geliyo. sevindirici buluyorum."
Boş durmayacağız tabi ki. uğraşıcaz ama kendimize kadar uğraşıcaz. sömürme olmicak. kesindir bu. kesin olan bişe de anayasanın maddesidir. fazla değil hiç bi zaman. fazla kötüdür. fazla daha fazlasını istetir mantalitesiyle huzurlu bir yaşam bulucaz. olucak bu. 3. madde bu.

3 yorum:

kerem dedi ki...

fazla kötüdür den sonra virgül olucak, yoksa sömürgeci bir anlayış gözettiğimiz anlamı çıkıyor ne yazık ki. onu öyle okuyun.

ege dedi ki...

çok temel hedefler oldugunu düşünüyorum. barınma, beslenme, diyalog kurma(özgün yeni bir dil de oluşturulabilir) vb. o yuzden boş durmamaktan kastım, üstün özelliklere sahip olmak değil; aksine vahşi yaşamın getirdiklerine saygı duyarak, ihtiyaçlar ölçüsünde bakanlıkların yeterli bir çalışma temposunda, etkin ve sonuca giden bir yol izlemeleridir. kişi sayısının az olması birey başına düşen gayri milli hasılayı yukselticektir. bu hasıla, para gibi ucube araçla değil topragın insanlara verdiği nimetlerle ölçülebilir. teşekkürler.

kerem dedi ki...

doğruları söylemekte olan biri