1 Temmuz 2010 Perşembe

hadi bakalim...

oncelikle bu yazdiklarimin benim burdaki ilk cumlelerim olmasi nedeniyle hepinizi selamlarim. uzun bi sureden beri takip ettigim blog'a artik ben de yazayim bisiler, bosaltiyim icimi dedim artik. hemen en son dumurumu anlatiyim.

efendim, kankuslar bilir. benim aslinda coktan oralarda olmam gerekiyodu. ama abimin seri salakliklari nedeniyle haala ucaga binicegim saati beklemekteyim, uzerine ise gidip acik havada 10 saat kendimi baymaktayim. bunun uzerine dun dukkandaki kalabalik da beni benden aldi. aksam 9 dedi mi hooop indirdim kepenkleri. sen yoluna ben yoluma.

abim ucagi bana nasil kacirttirdi. bak simdi sen dinle. abim bi tane acentadan turk bulmus yine isini yaptircagi, almis bileti, postaylan yollatmis. bilet ofiste duruyo. buraya kadar hersey guzel di mi. guzel tabi, ben de mutluydum yan biletim alinmis. 24 haziran aksam 9'da da ben arazi olurum LAX'den, bi gun darlanirim havada, sonra makarasi bol olcak zaten. 23 haziran carsamba gunu, benim o kadar isimin arasinda bi de 10 saat calistigim gun yani, ben gelis heyecanini hic hissetmedim, sanki bisi olucak da ben gidemiicem diye sanki. saat 9 oldu aksam, dukkani kapatirken, kendi kendime diyodum keske bu aksam gitseydim. neyse 24 haziran sabahi erkenden kalktim, gidis heyecani yok haala, bineyim adam gibi gideyim gozlerimi kapayip diye dusunuyorum. bi yandan da bavul hazirlayip icine her turlu elektronik (laptop, iMac, iPhone, PS fln filan) esyayi da soteleyip nasi kirmadan ulastiricam dusunuyorum. son dakka siparisleri var fln yok efendim magazanin birinde gozluk alincakmis. kosturma halindeyim o yuzden. evden de 5'de cikmam gerek ki trafik fln gec kalmiim. neyse hersey hazirlandi oyle boyle. bavulllar arabaya kondu. abim kendi arabasindan bileti aldi. bize dogru yuruyo, binip gidicez. abim bize dogru geldi, zarfi aciyodu. ben de kontrol etmek icin actigini zannediyorum tabi. meger ilk kez aciyomus. bilete bakti, yuzu bi degisti. sonra kudret abimle bana bakti. dedi ki senin bilet dun ucaginaymis. hadi lan fln olduk biz tabi biz. sonra zarfi bana gosterince beni bi gulme aldi sorma. hani aglasam mi gulsem mi bilemedim, gulmeyi sectim. havaalanina gittik biz yine de, birisi gelmez yerine otururuz, sans yuzumuze guler fln o umutlarla. ama yolda kahkahalar atiyoruz. ben isyana balamadim daha kendimi. bi yandan dusunuyorum bu hatayi ben yapsam abi bana linc girisiminde bulunur mu? bulunur diyorurum. neyse o da dedi zaten sonra seni surdaki direge baglardim fln filan. freewayin ortasinda. abartti ama kotu seyler yapabilcegini ima etti. neyse biz gittik, yer yokmus, almadilar bizi. bilet de yok o zaman bulamiyoz. agzimi acip bisi demedim. ne diicem got-semsiye olayi yani. acamazsin. 3 temmuz'a bulduk zar zor iste. geliyorum ama abimin yaptigi is supersonik bi salakik degil mi sorarim size? insan bi acip bakar ya. hic bisi mazeret degil o bilete bakmamak icin 10 saniyeden fazla olamaz o is. benim icime dogmustu zaten neyse dedik gectik. abim de kabul ediyo salakligini ama olan oldu bana patladi yine. uzerine haftasonu, benim burda olmamam gereken bi haftasonu bi olaylar cikti ki o baska bi yazinin konusu olur.

bu is olayi da bende bi korku haline geldi artik. neden diye sorarsaniz, abim beni darliyo her zaman ki gibi. yok orasi gecen gun 1000 dolar yapmis yok dun su kadar bunlardan satilmis fln derken ben artik baydim bu isten. neyse ki haftaya carsamba, yani benim calistigim gun. ben orda olmiicam. normal de 400 dolar yapsam carsamba gunu icin iyi herkes icin. ama gel gor ki ben gecen hafta 340 dolarlik satis yaptim. kiyamet koptu niye 400 yapmadin diye. tartisildi, bagirildi cagirildi ve sonunda unutuldu hersey gibi yapildi. dun ise 352.40 dolar yaptim. yine kendi kendime diyorum yine tartisma fln yprgunum cekemem diye. hic bisi demedi. lan bu mudur? o kadar tartistik gecen hafta. benimsinirlerim hoplatildi? karsilikli sacmalandi fln tehditler edildi. 12 dolar 40 cent mi yani bu kavgalarin sebebi. bi daha cebimden ekliicem valla az yaparsa dukkan. ben girmiyim artik boyle kavgalara agzim yuzum yamuluyo sinirden. omrumden omur gidiyo. neyse ben geliyom ya.. skerim..

1 yorum:

kerem dedi ki...

sinirlenme paşam sakin ol da, ben uçağı kaçırma hikayesine acayip gülücem sen gelince haberin olsun.