20 Temmuz 2010 Salı

Kurulan Devlet Hakkında.

Sevgili senato üyeleri. Bugünkü yazımda, bir devletin olmazsa olmaz bir maddesinden bahsedeceğim. Nedir bu? Tabiyki "DIŞ MİHRAKLAR" ve "İÇ MİHRAKLAR". Bizim dış ve iç mihraklarımız kimlerdir? Bunlara karşı politikalarımız neler olmalıdır? Bunlara değinmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Kurulacak devletimizin en önemli Dış Mihrağının TAPDK olduğu düşüncesindeyim. Zira alkolün ve covara'nın fiyatını arttıran zam yapan ipneler hep orda toplanmış. En azından devlet sınırlarımız içerisinde, alkol ve covara'ya sıfır gümrük uygulamasının getirilmesi düşüncesindeyim. Özellikle biranın anavatanı Almanya'da bulundan temsilcimiz Sayın Ege Dikmen ve rüyalar ülkesi Amerika'da hayatını sürdüren Ufuk Aytaçoğlu'nun oralardan(ülkeden olur, gümrükten olur, düti firi olur) bize ucuz alkol ve covara sağlayabileceği kanısındayım. Aklımdaki fiyatlar şöyle:

Efes Tombul: Beleş(ama gene de depozitosunu vercez şişeyi getirene)
Efes Kutu: Beleş
Kırmızı Tuborg: 25 kuruş
Winston(Box ya da Soft): 1 TL
Sevilen Altıntepe Kırmızı Şarap: Kerem'e beleş, diğerlerine 1 TL

Diğer alkollerin ve covara'ların fiyatını da ilerleyen zamanlarda belirleyebileceğimiz kanısındayım. Bunlar ilk başlarda yeter zaar.

İç mihraklar olarak aklıma bişi gelmiyo ama, sırf bu ikisi beraber anılıyor diye iç mihraklara da örnek vermek istiyorum. Bizim evdeki Pascal Nouma ve evde kalabalık eden gitarları iç mihrak olarak ele alabiliriz.

Ayrıca The Wailers üyelerine ve belli bir seviyenin üstünde güzel olan kızlara vizesiz giriş çıkış olanağı, sınırlar içerisinde bulunan her bilgisayarın açılış sayfasının www.egotastic.com olması zorunluluğu, sadece bir kişinin kontörünün ve bedava dakkasının olması, diğerlerinin bu kişi üzerinden, "ödemeli atma" yoluyla iletişimin sağlanması da şu an aklıma gelen projeler.

Güvenlik gücü olarak da Polis Teşkilatı'nın kurulmaması, buna karşılık herkesin evden Dayı'sını getirmesini düşünüyorum. (bkz. Seni Dayıma siktirtçem oğlum)

6 yorum:

kerem dedi ki...

geliş fiyatını vericez işte gerisi beleş. fiyatlar net. şarap almaya gerek kalmaması için şarap yapımı da tez zamanda öğrenilmeli.

gencay dedi ki...

yiyecek-içecek bakanlığı olarak üzüm ekimi için fizibilite çalışmaları başlatıldı.

ege dedi ki...

sayın bakanların konuyla ilgili yorumlarını okumadan once, yine devlet bakanlarından Tuna Beyin yazısını okurken bir üzüm bağı projesinin hayata geçirilmesini aklımdan geçirmiştim, yorumlara göz attıgımda bunun nekadar haklı bir düşünce oldugu kanısında hemfikir olmamız, ve bu düşünce sistemimin ülkeyi birleştirecek unsurlardan biri olarak gözüme çarpmştır. üzüm yapımı ve gerekli yerlere sevkiyatıyla ilgili önerge yiyecek ve içecek bakanlıgına en kısa zamanda iletilecektir.

çamperk dedi ki...

türkiye isimli ülkenin başbakanı "alkol nedir? üzüm. üzüm yiyin o zaman" yorumundan sonra dış işleri bakanlığı olarak yapptığımız çalışmaların sonucunda;

1- türkiye ile ikili ilişkilere girilmicek
2- türkiye ile üçlü ilişkilerede girilmicek
3- türkiye ile ilişkiye girilmicek.

kerem dedi ki...

efes, yeni rakı gibi içkilerin kalitesi sağlanana kadar az ilişki lazım sanki sayın dış işleri bakanımız acicbe. türkiye isimli ülkenin başbakanı gibi fevri davranılırsa onlara benzeriz. o nedenle yani az düşünmek lazım.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.