28 Ağustos 2010 Cumartesi

sayın sıcak içecekçilerin dikkatine

uzun bir aradan sonra sizlerle yeniden takılacak olmanın tadına tam varırken son zamanlarda karşıma çıkan "sıcak içecekçi insanı" motifi tüm enerjimi yeniden almış bulunmakta.

efendim bana diyor ki;

- abi çay zaten şekersiz içilir. şeker atınca tadına ulaşamazsın.

sonrada ekliyor...

- mesela kahve. o da şekersiz içilir.

"peki" diyorum "ya süt?"

- valla sütü bilmem ama

diyor

- ... ben onu da şekersiz içerim.

"işte" diyorum "bu adam" diyorum "işi" diyorum "biliyor".

çok afadersinde ben bunu 7 yıldır içiyorum hepsinede en az 2 şeker atmışım. sen şimdi karşıma çıkıp, bir zamanlar şeker için ölüp giden jamaikalı kardeşlerimizin bok yoluna mı öldüğünü söylüyorsun. bu ingilizler jamaikayı şeker için sömürürken bu ingilizler ne zikime istiolardı şekeri? rakı mı içio bu ingilizler? evet çok mantıklı rakı yapmak için jamaikaya geliolardı. hatta leydi dayana (s.a.v) rakı içmekten terki diyar eyledi. kes lan! çaya atmak için tabikide. çaya şeker atmak için -bilir misin bilmem ingilizlerin 5 çayı vardır- tüm ülke saat 5 te çay içerdi. nereye gidio aga bu şeker? bu insanların çayına gidio. ha sen şimdi bana gelmişsin ona şeker atılmaz buna şeker atılmaz. adamlar ne bulmuş? formül. bak şimdi sana görselle geliyorum ki anla diye.


gördün mü? üstteki sebzeden güb şeker yapıp çaya atmak için kıtalar aşan ingiliz ordusuna karşı "bin çayime hiç şikir etmim". sen atma abim. sen atma suç ortaaaam. sen şekere hep karşı ol. ama anan kekti pastaydı yaptığı zaman "allee kek yok mu ya!" die isyan etme karıya çünkü söliim sana "kek" şekersiz olduğu zaman daha lezzetli oluo.

3 yorum:

gencay dedi ki...

ingilizler rakı içmeyi bileydi karpuza kurban olup diyarbakırlıların götünü yerdi

ege dedi ki...

:D:D

Ceyda dedi ki...

:D:D