9 Mayıs 2009 Cumartesi

dünyayı kurtarıcam

Halenktrik günümüz proplemi, dünya kirliliği, küresel ısınma bunların hepsi problem. Bunların hepsi için çok enteresan bir çözüm sunmak üzereyim. dikkat edin. hazır olun.
napıcaz biliyor musunuz? bunu beraber yapıcaz. mesela akşam, hava karardı, gece veya. televizyon mu izliyoruz bilgisayar mı oynuyoruz, film mi artık ne bileyim. napıcaz biliyor musunuz otururken ışıkları kapatıcaz, kalkarken açıcaz. çünkü ışığa bişeylere çarpmamak, kayıp düşmemek, işte ne bileyim bunun gibi arayışlar yüzünden ihtiyacımız var. 
Örnek vermek istedim şimdi; televizyon izliyoruz evdeki bütün lampalar yanıyor ama efendim film izleyecez neymiş ışıkları kapat. hayır televizyon izlerken de ışıkları kapatalım bundan sonra.
Peki nasıl yapıcaz ışığı kapattıktan sonra yeniden yerimize oturmak için yürümeye, yürümek için aydınlığa ihtiyacımız var diyeceksiniz. bunu şimdilik uzun bir sopayla gerçeğe dönüştürürken , yarın bi gün gerçekleştirdiğimiz tasarruflarımızla uzaktan kumandalı belki sese duyarlı inanılmaz evlere doğru neden yelken açmayalım?  
olur bence 

Hiç yorum yok: