7 Nisan 2010 Çarşamba

Bitirme Projesi Ara Rapor

A Multi Attribute Approach to Anger Management

Değerli arkadaşlarım ve jüri üyeleri, aslında ingilizce yazılması gereken bitirme projemin ara raporunun blog versiyonunu türkçe olarak bildirmekten onore olurum.

Projenin amacı okulun bitirilerek kurtulunmasıdır. Uygulanacak yöntem ise tırt yazılarla sayfaların doldurulması araya da atıflarda bulunarak sanki çok doğru şeyler söylendiği izleniminin sizlere yansıtılmasıdır.

Proje aracına gelirsek; projemin aracı aslında geçen dönem söz konusu çalışmanın alt yapısını oluşturması gereken Endüstri mühendisliği projemle hiçbir alakası yok. Yani o kadar anlaşılmaz bir konuydu ki saygıdeğer danışmanımın bile bi haber olduğunu düşündüğüm bir konuydu. (isteyen araştırsın bana anlatsın: yeni ürün kararlarının gerçek opsiyonlarla değerlendirilmesi) Neyse bitirme çalışmamın aracı "yeni ürün kararlarının çok kriterli değerlendirilmesi"dir. Ha bir de şu var benim saygıdeğer hocalarımın gözünde yarattığım derslerine ilgili çocuk imajım nedeniyle başıma açtığım itü-iso işbirliği çerçevesinde Anadolu Cam`da gerçekleştirilecek bir proje olduğunu da anımsatayım. Beni okulda gören arkadaşlarım diyebilirler ki, "nereden derslere ilgi kamil gibi gidip geliyosun okula", haklıdırlar kesinlikle. ama bir hocanın yanına gidince saygı göstereyim bunlara diye az güleryüzlü ve kibar oluyorum, o da işte benim başıma akıl almaz işler açıyor.

Çalışmamın ilk haftaları danışman hocamın "sen bir araştır gel, bakarız" tavsiyeleriyle ve benim arkadaşlarımla takılma faaliyetlerimle geçti. Aslında bitirme projemin en faydalı kısmı nedir diye soracak olursanız da takılma faaliyetlerim tabi ki en faydalı kısımdır. Araştırdığım makalelerden de söz etmeden geçemeyeceğim, bitirmede kullandığım araçla ilgili Bundesliga ve Turkcell Süper Lig takımlarının incelendiği makaleler buldum, onları da okumadım. onu da geçtim, sonraki haftalarda şirkete falan gittim. Kafamdaki fikirleri anlatmaya çalıştım, anlatamamışım. Zaten kullanmayı planladığım araç konusunda da sadece 1 çalışma yapılmış olması ve onun da japonca olması beni daha da çaresiz bırakmaktadır. Neyse anlatamamış olduğumu nasıl anladım? Geçen gün gittim şirkete yine "ayakların yere bassın biraz" uyarısını hafif bir tebessümle alınca anladım tabi ki.

Sonuç olarak elimde bu yazıdan başka hiç birşey yok ara raporum budur. anger management konusu da zaten şirket ve danışman ilişkilerim sonrasında benim kendimle hesaplaşmam olarak iyi bir araştırma konusu oldu. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. İyi günler.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

olm bunla uğraşacağına oturur yazardın lan raporu :)

kerem dedi ki...

yazamam efendim. benden makale çıkmaz. en fazla bunu yazabiliyorum.