16 Nisan 2011 Cumartesi

Barcelona`yı yenmenin formülünü buldum


Paint yardımıyla açıklicam. öncelikle onu söyliyim.
Alanı açık tutmak lazım!!!

Alanı açık tutarak barcelona`nın kısa pas trafiğini kesmeyi hedeflememiz lazım. projemiz bu yönde ilerleyecek. bundan sonraki adımlar da bu doğrultuda gelecek. puyrun paint. taktik karşılaşmamız şöyledir:

Maviler real madrid, kırmızı barca.

Peki barcelona nasıl hücum eder?

M yazdığım messi. bakın herkes ne kadar da fazla hücum etme alanına hakim etmeye çalışıyo. herkes ya sağa ya sola ileri geri... türlü türlü hareketler. peki bu teknik ve çevik insanların siz inanılmaz derecede güçlü olabileceğini düşünebiliyor musunuz? hayır tabi ki. o yüzden defans öne çıkar. karşı takım geri çekilir. ve bu gördüğünüz koşu alanları daralır.

peki real madrid ne yapmalı?
işte budur. X yazdığım şahsiyet şabi alonso`dur. çünkü esas adam o olmalıdır. neden?

çünkü alanı açık tutacağımız için, hücum oyuncularımız önde basacak ve defansımız geride kalacaktır. defansımızın geride kalması ile xavi, iniesta gibi yavaş yavaş gelen arkadaşlarımız forvet isimlerine destek veremeyecek, destek verse bile yuvarlakla işaretlediğim arkadaşlar (diarra, osman pepe, carvalho) sürekli orada kalacakları için (ve geride ceza sahası 5 adım önü) 3 hücum oyuncusu ile başa çıkabileceklerdir.

xavi alonso çok koşan bir kardeş de olmadığı için zaten orta saha arkasında olacak ve kırmızı okun ucunda ronaldo olacaktır. ronaldo`nun "tren" özelliği kullanılarak pique veya milito ekarte edilebilir ve beklerin çıkmasından faydalınarak sevgili mesut ve benzema(higuain, kaka veya di maria`ların) yardımıyla valdes zorlanıcaktır.


Özet olarak asıl amaç Barcelona`nın kısa paslarını engellemektir. Ama biliriz ki Barca`nın konsantrasyonu tam olarak sağlanmışsa bunu sağlamak pek de kolay değildir. amaç oyunu 70-75 metreye yayarak sıkıntı çıkarmaktır. Ki bunu birçok takım gerçekleştirmiştir. Hele ki topla oynamayı böyle bir maçta %60 altında tutabilirse çok büyük bir avantaja sahiptir. Çünkü Barca topla oynamasının %20, sini boşa yapmaktadır. Bu boşa yaptığı oranı %12-10 civarına çekmek başarı yolunda çok net bir adımdır.

Bahis yapıcak varsa ilk 15 dakka bekleyin Barcelona 1 gol atarsa bırakın oynamayın veya Barca`ya gönderin. Sizin insiyatfiniz en doğrusu. Ama dediğim doğrultuda olaylar gelişirse Real Madrid kazanır ben diim. Kazanmasa da berabere falan kalır, sonuçta ben morinyoya dert nasıl anlatiiim.

Saygılar. 12:45`te beni arayın bu işler tutmiicak diye düşünüyosanız. ben izliicem maçı her türlü.

1 yorum:

kerem dedi ki...

çok fena tahmin ederim hiç tutmaz ama dicem;

morinyo rağ açık gibi ronaldoyu oynatıcak veya forvet ama sağ. solda daha açık oyuncusu di maria`yı oynatıcak. di maria`yı dani alves`in önüne koymak çok sıkıtı yaratıcak ama ikinci yarı hatasından dönücek sözüme gelicejk.