24 Mart 2010 Çarşamba

gazete

BU GAZETELERİN YOLDA OKUNABİLİRLİĞİ OLANLARINI SATMALILAR BENCE.

yani azıcık küçük yapsan nolucak? en azından termianllerde,garlarda ne bileyim hava yollarında kısaca kullanılıcak ulaştırma aracına giderken ufak boyda bir gazete alsamda yanımdakinide rahatsız etmesem? sayfa çevirsem çeviremiyorum, katlasam hışır huşur, zaten beceriksizim ecüş bücüş oluyo yandakide kaynıo gazeteye sonra. inceden inceden adama mı bakayım "aha yakaladım haydar dümeni okuo pezeveng" yoksa kırk yılda bir okuduğum köşe yazısına mı yoğunlaşayım.

bezen mecburiyet kaynaklı köşe yazıları okuruz ulaşım araçlarında. bir kere göz attın mı bitiriceksin abi. ondan kaçarı yok. neden? olur ya biri "bu çocuk dümenden mi bakıo gazeteye iki dakika izliyeyim de foyasını meydana çıkarırım" der. takip eder biliosun dimi sevgili okuyucu arkadaş. eder yani. kafa hareketlerine hatta göz hareketlerine kadar bakar. kafanı uzun bir köşe yazısına yöneltip, gözlerinide kaydırdıysan bil ki seni takip eden biri var ve bitirmen lazım o yazıyı. bitir ya. uzatma abi. rezil olursun bak. ben diyim.

ben yapıyorum çünkü. "cumhuriyet alayımda yolda okurum" çocuklarını çok yakalamışlığım vardır. lan ibne babam evde 3 saatte bitiremiyo o gazeteyi beni mi yiyosun. sen ufacık istanbul yolunda uykun gelmeden okuyacan onu! çok zor be hocam. kulaklarından tuttuğum gibi "kime artizlik yapıon lan gasteyle, aranızda koridor var karıyla ordan ona gazetenle yazıosun ya! utanmıosun dimi? göt!" diyip anında atarım trenden/otobüsten/uçaktan.

YARININ GAZETESİ YARININ GAZETESİ

lan ne korkunç bişeydi bu benim için ya. nasıl lan yarının gazetesi? alle bu ne dio ya? yarının gazetesi nasıl yani? anlamadım. pardon? ne satıosun? yarının gazetesi. olum nasıl yarının gazetesi. diyesim gelsede yaş oldu 20 meğer bunlar gazeteleri bir gün önceden geç saatlerde basıyorlarmış.

ne bileyim lan ben!

3 yorum:

kerem dedi ki...

küçük gazete önemli. benim bir sualim olacak gazeteler büyük olduğu için bizim metroda, otobüste, trende okuma alışkanlığımız yok acaba. yoksa benim mi okuma alışkanlığım yok.

çamperk dedi ki...

senin okuma alışkanlığın doğuştan var keremcim. sadece biraz daha küçük. biraz daha ya. yarısı kadar yani. olsa. alsam elime. şıpır şıpır okusam. dergi misali. ne iyi olacak. ama yetkililer oğlum. yetkililer. oğlum.

kerem dedi ki...

sence dış mihraklar olabilir mi sayın camberk, yani bize okuma alışkanlığı kazandırtmayıp bizi cahilliğe sürükleyenler. hayır tabi ki kamil gibi okumuyoruz. o koca gazetelerin acayip taktikleri var. özellikle tecrübeli okuyucuları biraz gözlemlesek veya onlar bizimle bu tecrübelerini paylaşsalar biz de daha mutlu olabilirdik, fakat gel gör ki paylaşmıyorlar. çünkü genelde bu taktik insanları cumhuriyet okumakta ve gazete ısrarla bitmemekte. son sözüm umut sarıkayadan gelsin; "ben cumhuriyet alıp bir haftada bitirmek değil, fanatik alıp bir solukta okumak istiyorum!!".