16 Kasım 2010 Salı

Kurban Bayramını Sevmiyorum

Kurban bayramının oluşma şeklini şöle biliyorum;

Bi tane adam oğlu olsun diye en değerli varlığını kesmeye adak adamış, sonra oğlu olmuş. Oğlunu kesmeye kalkarken de koyun gelmiş. Koyunu kesmiş.

DEMEK Kİ NEYMİŞ?

EN DEĞERLİ VARLIĞI ASLINDA OĞLU DİİL KOYUNMUŞ.

ne kadar saçma değil mi? en değerli varlığının oğlu değil de koyun olduğuna karar veren insanlar topluluğu bu inanışı sürdümüş.

DANDİKLER!

Azteklerin(veya oralardaki bi topluluktu işte tam hatırlamıyorum) piramitlerde tanrıya kurban diye adam kestiklerini duyunca vahşi geliyo ama size. koyunun ne suçu var. DANDİKSİNİZ!

bu iş nedir ne değildir bi düşünün. öyle yapın.

HADİ DİYELİM KURBAN KESİCEKSİNİZ!

NİYE BUNU BAYRAM YAPIYOSUNUZ?

Niye bizim bayramlarımızda sabahlara kadar eğlenceler olmuyo? DANDİKLİK İŞTE!

BEN SİZİNLEN KONUŞMUYOM!

Not: Ben bunları yazıp yarın dayımları, teyzemleri aramicak mıyım? aricam. paşa paşa hem de. ama gelenek bu diye aricam haberiniz olsun. yoksa koyun kestiniz aferin demek için aramam. yarın bi gün koyun kesen arkadaşım olursa da 1 hafta konuşmam.

Not#2: Bugün büyüyünce deve kesiceğime dair saçma sapan açıklamalar yaptım. bu kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. deve alıcak param olursa, üstüne binip gezerim. ama deveden anlayan biri lazım bana. aklınızın bi kenarında olsun deveden anlayan adam arıyorum.

3 yorum:

Mehmet Tuna dedi ki...

Olm deve var ya acaip büyük hayvan lan.. Bizim salona sığmaz mesela.. Hareket edemez diye demiyorum, baya sığmaz.. Hacmi bizim salondan büyük. Ööle bi hayvan gavurun Camel dediği..

kerem dedi ki...

otoparka çekicez artık napalm

Adsız dedi ki...

Senin yaşın kaç? 12? 14?..