26 Mart 2011 Cumartesi

Çok samimiyim.

3 sene daha ergenlik zamanım, 5 sene daha üniversite hayatım olması gerekirmiş benim. dünyadan ve yurttan haberleri, gerçek insan ilişkilerini, çıkar çatışmalarını, eşitsizlikleri görmek ve öğrenmek için zamana ihtiyacım varmış. bi anda paldır küldür gelmemeliymiş; az yavaştan almak, pek de takip etmemeliymiş.
malum, bir dile hakim olabilmek için yazmak gerekir. bu vesileyle bir yığın yazı yazmıştım, baktım ki, dilim döndüğünce yazmaya çalışmışım. içerikler ise aynı negatiflikte, boguyor. anlatabiliyo muyum? sınava son iki hafta kala nerdeyse her akşam teks yazıp hocaya yolladım. kadın artık şaşırdı, "bence biraz dinlen sen" dedi. tek tek yazim buraya konuları, tamamen kronolojik sıraya göre.
1. globalleşmenin bir toplumun kültürü üzerindeki negatif etkileri
2. medya için özgürlük
3. hayvan istismarı
4. türkiyedeki askerlik sistemi
5. avrupa sinemasının artıları, amerikan sinemasının eksileri
6. yayın organlarının toplumda şiddete katkısı
7. küresel ısınma ve negatif etkileri
8. mozart

bunlar kayıtlı bulabildiklerimden birkaçı. bunları almanca yazdım dilim döndüğünce, zamanım olunca bu tekslerin türkçelerini de paylaşacağım. şimdi bakalım: bu konular nedir yani. napmısım ben ne yazmısım. iyi mi demişim güzel mi demişim ne demişim yani. daha önce böle oturup da bi cümle yazmıslıgım yok, işte böle biloktur miloktur
derken edebi degeri olmayan yazılar falan yazıorum. günlük gibi işte, ne günlüğü! yıllık yıllık burda olan biten yazılan çizelen herşey bu yaşa gelene kadar geçirilen
dönemi kapsıyo. bölece günlük denen şeyin oldukça saçma bişi oldugunu da yeni kavrıyorum. dagıldı konu..evet, bu yani demek ki bunlar oluyo benim de hayatımda. iyi şeyler görmüyorum ki yazmıorum. bu pozitif düşünebilme kabiliyetiyle de ilgili olabilir, ama yazılanlar da gerçek. işte bunlar oluyo. iyi şeyler de oluyodur da burda da böle oluyo, benden böle görünüyo. burda yazılan önceki yazılar da bunu şiddetle destekliyo. neyse bence sktir edin okumayın bunu, yine hamsiliğim tuttu gece 5 oldu. dönüp de düzeltmicem bu yazıyı da. ama çok samimiyim bu sefer.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yazıda geçen tekstler gelsin en hızlısından. emir