16 Temmuz 2011 Cumartesi

...4 yaş farkı...

şimid aranda 4 yaş farkı olan kızla takılmak başka bi olay, 4 yaş fark olan erkekle takılmak başka bir olay. bizler -yani biraz saftirik olan kesim- kendini hala 18 yaşından yukarıya çekemeyenler olarak kendimizden 4 yaş büyük bir kızın bizi sevebilme ihtimaline sıcak bakmayız. direkt olarak ya abla deriz yada çeker gideriz. işimiz olmaz. ha şu var eğer kendi egolarından kurtulmuş, insanı pasifize etme yolları armayan insanlar candır. bkz:zeynep bkz:aysu vs. bu tipler arkadaştır. candır. canandır.

bizden 4 yaş büyük bir erkek çocuğuna da -ki artık kendisi yaklaşık 28 yaşında oluyor- çok fazla samimiyet göstermeyiz. göstersek bile ilk önce şu sıkıntıyı yaşarız. "ABİ".

ABİ: ilk "ABİ" hitap şekli olan "ABİ". abi naptın ya? olanı. yani biraz daha samimi. biraz daha içimizden. bizden olanı yani.sokak çocuğu olan. o "ABİ".

ABİ: ikinci "ABİ" saygıdan sevgiden. tamamen duygusal. abicim nasılsın? saol abicim nasıl olalım bildiğin gibi işte. şeklinde olan sık sık akrabaya denilen.

şimdi biz saflara ait kısımdan olduğumuz için bu ikinci abi kalıbını garsonundan döner kesenine, şoföründen kasiyerine hepsine diyoruz. aramızda kimi arkadaşlarımız "lan adam 20 yaşında abi diosun ya!" diye isyan etsede kendimizi "nolcak olum işte iki çay istedik" diyerek sümüyoruz. ben ona inanıyorum o da bana. bu birazda kavgacı yanımızın olmamasından kaynaklanıyor. aslında kavgacı yanımız var ama bu kavgacı yanımız istekli yolunda ilerlerken bir anda "dayak yiyen yanımız" a döndüğü için sıkıntı yaşıyoruz. insanın kavgacı yanının bir anda "zopa yiyen" yanına dönmesi karakter olarak çok zayıflatıo kişiyi. bilemezsiniz yani o derece. dolayısıyla;

BİRİNİ DÖVEMEYECEKSEN ABİ DE. atasözünde olduğu gibi "aaağğğbiii" bile çekeriz yani. yapma aaağğğbbii ya ne vuruyonuz! gibilerinden.

şimdi bu 4 yaş farkına gelirsek şöyle bir durumla karşılaşıyoruz. kimi 4 yaş farklı çocuklar çokta iri olmuolar. çok dediysem az da iri değiller hani. orta kavgacılar diyebiliriz. ama baktın ki 4 yaş farkında ki bir erkek çocuğunun azına laf sokarak zayıflatabiliyorsun, işte o zaman birinci "abi" gibi kullanabilirsin artık eski "abi"yi. anladın mı? cidden soruyorum bak. biraz daha anlatayım istersen.

şimdi bu adama abi demekle dememek arasında kaldın ya. baktın ki bu adamı bilgi yada görgü yada spor herhangi bir konuda çok acaip göt ettin diyelim. arkanda da 5 şahit var net bi şekilde. bir tanesi de üstelik gidip anlatıo diğer kişilere "böyle böyle "dedi ne gomik değmi? die de sordu filan. işte o abi demek istemediğin adama artık samimi "abi" gibi hitap edebilirsin. o da böylece bişi diyemez. susar yani.

çünkü bir konuda bu adam senin tarafından göt olduysa artık göt olmak onda alışkanlık yapar. kimi 4 yaş farklılar böyledir işte sayın okur. hem adam bişey diyemez artık çünkü hala abi diosun. ama o bilmio o abiden dediğini. yarın öbür gün "abi nası bişi bu ya! böyle mi yapılır o iş çekil ordan bi abi ya ooooooooo varya hakkatten sıkıntı veriosun bazen ya" gibilerinden.

dolayısıyla şu atasözünü izn inizle üretmiş bulunmaktayım.

"4 yaş farka abi de denir, abi de."

Hiç yorum yok: