4 Mart 2015 Çarşamba

Cumhuriyetimizin 4. Yılı Kutlu Olsun



http://unutulmazfilmler.com/metropolis-k3.html#izle

http://tr.wikipedia.org/wiki/Fritz_Lang -YÖNETMEN
http://en.wikipedia.org/wiki/Thea_von_Harbou - SENARİST
http://tr.wikipedia.org/wiki/Karl_Freund - KAMERAMAN 1 - ÖNEMLİ BİRİSİ
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnther_Rittau - KAMERAMAN 2
http://www.walter-schulze-mittendorff.com/EN/welcome.html - SANATÇI BEY


1927 de çekilmiş bir bilim kurgu filmiyle karşı karşıyayız. Film oldukça eski olduğundan dağılmış bulunamamış sonra Arjantinde orjinale yakın kopyası bulunmuş falan filan romantik de bi hikayesi var yeniden yapilandirma (rekonstrüksüyon) kısmında. Filmi henüz bitiremedim. Bi yandan yazıp bi yandan izliyorum. Ne doğru düzgün yazabiliyorum ne de doğru bi şekilde takip edebiliyorum. Bu durumdan biraz sıkıldım açıkçası.
Yutupta vardır. Aha var. 2 kat hızlandırılmış izliyorum şimdi. Daha iyi oldu. Hatta burda İspanyolca alt yazılısı, Pink Floyd albümünü altına döşemelisi, aha Kraftwerklüsü de var. Ama tabiki Türkçeyle ilgili en ufak bi iz yok. Yorumlarda da yokuz. Bi yorum yaziim bari.

Değiştir.

Biz de o yıllarda Cumhuriyet ilan etmişiz demirağlar örmüşüz falan. Yaldır yaldır geliyoruz yani dünyaya her alanda liderlik etmeye. Baya yükselen bi güç olacağımız o günlerden belli. Hatta keşke o yıllarda adımızı Türkiye değil de DEMİR YUMRUK koysaydık. Çünkü acayip bi durumdaymışız. Tren var bi kere.

Değiştir.

Geçen bi yazı başlığı gördüm de okumadım. Şey yazıodu "Biz neden bilim kurgu yapamıyoruz?". Açıp bakmadım çünkü içinde "Biz (Türkiye)" ve "Bilim" geçen şeylere ben genelde bakmam. Bizden bilim olmaz. Ben böyle düşünüyor buna inanıyorum artık.

Değiştir!

Filme biraz bakacak olursak makinalar falan seri üretimde çalışan adamlar vs görüyoruz. Daha da 2. dünya savaşı çıkmamış, bizim ülkeye traktör yeni girmiş(attım). Yani yönetmen, senarist, kameraman, sanatçı bey bu işlerden haberdarlar. Farkındalar yani sanayiinin.  Hayal güçlerinde bunu evirip çevirip bi hale sokup "lan bu gidişle biz böyle böyle olabiliriz" diyebiliyorlar.

Değiştir.

Biiiiirrr şaaaaaaarkısın seeeeeeeeen...

Değiştir!

Sorsan 2015 yılındayız derler ama hissedilen yıl 1990 aq. Yıl konusunda hava durumuna benzeR hissedilen yıl diye saçma bi şey olamazmış gibisine gelir normalde insanın ama biz herkesin yaşlandığı yıllarda değiliz biliosunuz bunu. Yani 2015 gibi görünen şu yıl aslında elalemin çoktan geçtiği 80 li 90 lı atık yıllardır. LAN BEN MECBUR MUYUM MİLLETİN ATIK YILLARINI YAŞAMAYA. TÜM DÜNYA YAŞITLARIMLA AYNI ŞİDDETTE AYNI YIL İÇİNDE YAŞLANMAK İSTEYEN BİRİSİYİM yada bana kesin bi bilgi verin abijim diyin ki "1975 tesin Sen" kabulüm ona. Söyleyin açık yüreklilikle. Parmağınızla işaret ede ede "SİZ BİZİM 20 SENE ÖNCE YAŞADIKLARIMIZI ŞİMDİLERDE YAŞIOSUNUZ" diyin. Yapın ya. Alınmaca gücenmece yok. YOKSA BİZ BU AqDUMUN DELİLERİYLE NERDE OLDUĞUMUZU UZUNCA Bİ SÜRE ANLAYAMAYACAZ. DIŞ MİHRAKLARDAN RİCAM ŞUDUR BENİM; AZICIK DAHA GÖZÜMÜZE SOKARAK YAPIN YAPACAKLARINIZI BÖYLE NASI DİİM MONOPOLİ GİBİ ARADA SEVİNDİREREK DEĞİL DE CENGA GİBİ TEDİRGİN EDE EDE YIKIN MİLLETİN HAYALLERİNİ.

Değiştir aq değiştir.

Maya dağın yıldıııııııııııııızıııııııııyyııım Maya dağın yıldıııııııııııııızıııııııııyyııım.

https://www.youtube.com/watch?v=E1kxfiY_1DA

Hiç yorum yok: